Hol lehet hallgatni a Citrom Rádiót?

A Citrom Rádiót egyenlőre csak neten lehet hallgatni, de távlati célunk megpályázni egy fm sávot, esetleg kistérségi rádióként is működni. Az elérhetőségünk: www.citromradio.hu itt a honlap lejátszóján lehet hallgatni minket, akár a főoldalról, akár a chatünkről, vagy kimásolva az elérhetőséget bármilyen másik számítógépes lejátszón (winamp, media player…)

 

Kik a célcsoport és milyen hallgatottsága van?

A rádió erőssége a sokszínűsége. A legfrissebb zenéktől egészen a régi slágerekig minden stílus megtalálható és a gyerekekről sem felejtkeztünk meg, részükre is készül egy héten egyszer egy adás. Így hát a célcsoportunk 3 éves kortól egészen a 100 éves korig terjed. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő zenét, és műsort.

 

Úgy olvastam, hogy vártok jelentkezőket is a rádióhoz, milyen irányban, milyen témában?

Műsorvezetőink között minden korosztály képviselteti magát, 18 éves kortól 56 éves korig. Foglalkozásukat tekintve szintén nagyon színes a paletta.

Várjuk továbbra is műsorvezetők jelentkezését, mert időnként létszámhiánnyal küzdünk. Ennek az oka részben az, hogy a Citrom Rádióban mindenki hobbiként vezeti és szerkeszti a saját műsorát, és a rádiózás mellett dolgozik. Előfordul, hogy időhiány miatt nem tudja tovább vállalni ezt a munkát is.

A műsorvezetőkkel szemben az elvárás, hogy tudjon rendesen beszélni, ismerje azokat a zenéket amiket majd játszani szeretne, és legyenek ötletei, legyen kreatív és minél sokoldalúbb annál jobb.

Kiknek ajánljátok a Citrom Rádió hallgatását?

A hallgatottság változó, 50-100-150 hallgató, akik szívesen töltik velünk az idejüket, akár munka közben háttérként hallgatva, akár aktívan a rádiónk chat-jén beszélgetve. Születtek itt már komoly kapcsolatok, barátságok.

A Citrom Rádióban jó a hangulat, közöttünk fel lehet töltődni, igyekszünk minden igénynek megfelelni, úgy zeneileg, mint a szavak erejével. Rendszeresen szólnak kívánság műsorok, ilyenkor a hallgatók válogathatják meg mit szeretnének hallgatni. Emellett megpróbáljuk kielégíteni a hallgatók zenei igényeit, sok tematikus műsor szól a rádióban, gondoljunk csak a rock műsorra, a romantikus zenei válogatásra, vagy akár a ’60-as, ’70-es évek slágereire. Összességében az adások a zenékre épülnek, és közben hangzanak el információk, érdekességek és hírek. A műsorok között sok zenével tűzdelt beszélgetések is elhangzanak, amelybe skype-on keresztül a hallgatók is hozzászólhatnak.

Minden lehetőséget megpróbálunk megragadni, hogy felkeltsük és megtartsuk a hallgatóink figyelmét. A közösségi portálokon, mint a facebookon, mint az iwiw-en megtalálják a Citrom Rádiót.

 

Miben más a Citrom Rádió a többi adótól?

A www.citromradio.hu oldalon a hallgatóink folyamatosan tudják tartani a kapcsolatot a műsorvezetőkkel, tudnak üzenetet írni. Emellett zenehallgatás közben tudják böngészni a híreket. A csapat megpróbál változatos, érdekes hírekkel szolgálni minden honlapra látogatónak. Zenei -, filmes -, baba -, és sporthíreket is találhatnak. Az asztrológia szerelmeseire is gondoltunk, az aktuális horoszkóp is mindig megtalálható.

Vicceket olvashatnak, képek formájában megnézhetik a rádió életének fontos eseményeit,az aktuális heti műsorrendet pedig már hétfőn hajnalban olvashatják a hallgatóink. Továbbá rendszeresen vannak bulijaink, szám szerint a VII. Partynk volt augusztusban megtartva. Ezek a rendezvények közönségtalálkozóként is funkcionálnak, megismerkedhetnek a hallgatóink egymással is és a Rádió Teammel is.

 

Milyen távlati tervek vannak?

Bízunk benne, hogy rövidesen elérjük a céljainkat és fm rádióként is üzemelhetünk.